baterii

 

Oliva

oliva

Oliva este indispensabila in functionarea corecta a protezei, facand posibila evitarea feetbac-ului acustic si sustinerea aparatului retroauricular.

Oliva se alege in functie de gradul de hipoacuzie, in functie de varsta sau de existenta sau nu a unor malformatii congenitale, dar se va tine cont si de indemanare si manualitatea pacientului

 

Definitie

Oliva este piesa anatomica a conductului auditiv extern, realizata dintr-un material inert fata de structura canalului auricular extern, executata dupa un mulaj individual

Oliva realizeaza legatura dintre aparatul auditiv si conductul auditiv extern.

Exista numeroase forme si modele de olive, fiecare fiind adaptate atat unui tip de material cat si fiecarui tip de purtator ce prezinta o anumita pierdere auditiva.

 

 Olive moi din Biopor

-  Bioporul este o substanta siliconica, inerta fata de structura conductului auditiv extern, nu este alergic si prezinta un foarte mare avantaj, etanseizeza foarte bine.

- Se poate executa oliva canal sau receiver, in functie de recomandarea medica sau tipul de aparat.

- Acest tip de oliva din material moale se folosesc cand se urmareste atat confortul pacientul cat si evitarea feetback-ului.

- Amprenta pentru acest tip de oliva trebuie sa fie perfecta.

Olivele din biopor se pot executa sub doua forme :

oliva receiver

OLIVA RECEIVER - ocupa in totalitate conca si conductul fiind folosite pentru orice tip de proteze retroauriculare.

oliva canal

OLIVA CANAL - ocupa numai conductul auditiv, fiind indicata si in cazurile in care manualitatea pacientului este redusa sau pavilionul acestuia este rigid sau pavilionul acestuia este rigid sau prezinta malformatii.

 

Olive dure din material acrilic baropolimerizabil si fotopolimerizabil

  • Acrilatul baropolimerizabil este o substata compusa dintr-un monomer si polimer ce polimerizeaza baro, iar cel foto polimerizeaza la raze ultraviolete.

  • Un inconvenient al olivelor confectionate din material dur este ca, la miscarile fetei, la masticatie, este posibil aparitia feedback-ului, mai ales la amplificari mari.

  • Olivelor realizate din material dur li se pot executa canale de ventilatie si in plus un sant de scurgere, acesta numai in cazul olivelor ce protezeaza pacienti ce prezinta scurgeri de cerumen sau otite supurate.

  • In cazul in care conductul este foarte ingust, tubul poate sparge oliva sau obtura canalul astfel icat se va recurge la folosirea cotului.

  • Cotul este un inlocuitor al tubului moale de oliva, forma sa fiind data de insasi denumire si este un conector intre oliva si trompa aparatului retroauricular.
IMG_0282IMG_0284

 

 

 

[ Inapoi ]

 

 

     
 
 
 
oto
 
 
POMPITA
 
SILICA GEL
 
APARATE AUDITIVE SIEMENS
 
REDUCERE
 
OLIVE
 
OLIVA
 
TESTEREA AUZULUI

Centrul de audiologie si protezare auditiva AcustMED este acreditat conform Standardelor Internationale.

 

© 2010 AcustMED