baterii

 

SITEMUL FM

 

SITEM FM

 

Tehnologia FM se refera la un sistem wireless venit in ajutorul persoanelor care au probleme de auz in situatii zgomotoase. Sistemele FM lucreaza impreuna cu aparatele auditive in cele mai multe dintre cazuri, insa, ele pot fi puse si la dispozitia si pentru ajutorarea celor cu auz normal (persoane care sufera de afectiuni de tulburare a intelegerii vorbirii, ex. APD, ADHD).Transmitatorul trebuie sa se afle in apropierea sursei emitente de semnal acustic. Cuvintele sunt transmise clar si in mod direct catre receptor care se bucura astfel de un semnal fara zgomot de fond, ecou sau intreruperi. Phonak este lider mondial in comunicarea FM.

Istoria sistemelor FM dedicate aparatelor auditive a debutat in anul 1968, printr-un sistem FM de corp (buzunar), tehnica de atunci fiind insa rudimentara si greu de folosit.

Un pas extraordinar in evolutia sistemului FM a avut loc in anul 1996, dupa 4 ani de cercetari si dezvoltare, cand primul receiver miniaturizat a fost lansat pe piata (ML3). Acest punct este cunoscut drept piatra de temelie a tehnologiei wireless.

In 1998 a aparut si primul transmitator pentru persoane adulte. Au urmat perioade de dezvoltare si miniaturizare a sistemului FM, acesta evoluand foarte mult in ceea ce inseamna tehnologie folosita, dimensiuni, calitate si rezultate. Astazi ne bucuram de Dynamic FM, o platforma noua ce dispune de noi algoritmi de calcul si setarea prin software, este solutia excelenta pentru un sunet clar, o auditie fara zgomot, o calitate superioara.

Cum functioneaza un sistem FM:

- interlocutorul este cel care poarta sau are asupra lui un transmitator in care este incorporat un microfon (transmitatorul poate fi amplasat si in mijlocul unui grup de interlocutori) folosindu-se de undele radio, care sunt inofensive pentru organism, sistemul FM trimite informatii receptorului care are un receptor de dimensiuni reduse in spatele urechii (receptorii FM se pot atasa oricarui tip de aparat auditiv, pentru persoanele cu auz normal s-a dezvoltat un receptor special numit iSense)

 

 

Sistemul FM

Despre sistemul FM:

- semnalul se poate transmite prin obiecte

-  diferit de sistemele cu infrarosu, sistemele FM opereaza cu aceeasi eficienta atat in spatii inchise cat si in aer liber

FM SYSTEM

FM_Step_by_Step 

 

 

 

 

     
 
 
 
oto
 
 
POMPITA
 
SILICA GEL
 
APARATE AUDITIVE SIEMENS
 
REDUCERE
 
OLIVE
 
OLIVA
 
TESTEREA AUZULUI

Centrul de audiologie si protezare auditiva AcustMED este acreditat conform Standardelor Internationale.

 

© 2010 AcustMED