baterii

 

Baterii zinc - air

 

baterii zinc-air

Sursa de energie pentru Aparatele Auditive sunt BATERIILE zinc-air, care au o fata pozitiva si una negativa. Spre deosebire de alte tipuri de baterii, care contin legaturi de hidrargiu, acestea sunt ecologice si nu sunt periculoase pentru sanatatea Dumneavoastra.

Dupa marime bateriile pentru proteze auditive coincid cu cele pentru ceasuri si pot fi confundate, dar ultimile nu pot fi folosite la aparate auditive deoarece hidrargiul pe care-l contin pot afecta grav sanatatea.

Pentru a nu defecta aparatul auditiv recomandam cu insistenta de a nu utiliza bateriile galvanice, deoarece ele au proprietatea de a curge si a se umfla.

Bateriile zinc-air sunt diferite, din punct de vedere constructiv, comparativ cu  orice alt tip de baterie, in sensul ca - respira - oxigen din aer pentru a-l folosi ca si reactant catodic. Posibilitatea de a folosi oricat aer e necesar ofera multe avantaje de performanta fata de celelalte tipuri de baterii.

In comparatie cu alte baterii-buton ele au un volum mai mare si, evident, au o perioada de exploatare mult mai mare. Au o tensiune continua pe toata perioada de exploatare, mentin un voltaj constant de iesire intre 1.1 si 1.25V pe toata durata vietii acestora asigurand o amplificare constanta a aparatului auditiv. Bateriile zinc-air pot fi folosite o singura data. Incercand de a le reincarca vor iesi din functiune.

Bateriile zinc-air sunt o descoperire a primei jumatati a sec. XIX, insa si-au gasit un scop comercial abia in perioada anilor 1930 in domeniul feroviar, pentru semnalizare. Forma subtire si redusa si-a inceput existenta abia prin anii `70. Bateriile tip buton, cum sunt si cele utilizate pentru aparate auditive au aparut in 1977.

Utilitatea acestui tip de baterii este in special pentru dispozitive frecvent sau continuu utilizate, care necesita o densitate mare de energie. Bateriile zinc-air au o aplicabilitate excelenta in domeniul aparatelor auditive. 

   Bateriile zinc-air folosite pentru aparatele auditive vin in patru marimi diferite: 675, 13, 312 si10.

Cele 4 tipuri de baterii deservesc tipuri diferite de aparate si folosesc si un cod al culorilor:

cele mai mari fiind 675, dedicate integral aparatelor retroauriculare de mare putere, avand dedicata culoarea albastra.

 bateriile 13 deservesc aparatele retroauriculare cat si cele intraauriculare de tip conca, culoarea plasticului de protective fiind orange

bateriile 312 - culoare maro deservesc, ca si cele 10 - culoare galbena, aparatele intraauriculare de tip canal pana la conca, cat si aparatele retroauriculare de tip micro.

batrii pentru aparate auditive

AVANTAJE

Densitate ridicata de energie - de pana la 5 ori mai multa energie decat sistemele alkaline sau cu mercur, energie livrata liniar si continuu, la nivele usoare si medii de consum, la temperaturi de lucru de la 0 la 50 grade C

Siguranta - autoventilarea asigura schimbul de gaze cu mediul si nu permite acumulare, ceea ce ar putea duce la rupere sau explodare, sunt considerate ca fiind ecologice si nu necesita conditii speciale de depozitare sau aruncare.

Costuri reduse de operare: in conditii de operare continua ofera un raport viata/pret foarte bun.

Rugam a se atrage atentia asupra regulilor de folosire a bateriilor zinc-aer:

- Bateriile zinc-aer sunt activate atunci cind se indeparteaza de pe fata pozitiva plasticul colorat care le sigileaza;

- Asteptati citeva minute pina cind aerul activeaza bateria, apoi introduceti-le in compartimentul special asa cum v-a aratat audioprotezistul dumneavoastra;

- A nu se incerca reincarcarea bateriei;

- Recomandam procurarea bateriilor la distribuitori oficiali- Siemens, Extra Power, PowerOne, altfel riscati sa luati baterii contrafacute.

- Cu ajutorul unui tester puteti verifica starea bateriei;

tester baterii

[ Inapoi ]

 

 

     
 
 
 
oto
 
 
POMPITA
 
SILICA GEL
 
APARATE AUDITIVE SIEMENS
 
REDUCERE
 
OLIVE
 
OLIVA
 
TESTEREA AUZULUI

Centrul de audiologie si protezare auditiva AcustMED este acreditat conform Standardelor Internationale.

 

© 2010 AcustMED